Op vakantie in eigen land: 5 tips

Voor het ultieme vakantiegevoel hoef je écht niet de grens over. Want Nederland heeft je meer te bieden dan dijken, tulpen en klompen. Of je nu van wandelen houdt of liever cultuur snuift in een historische stad, Nederland heeft het. Kijk eens mee naar deze 5 vakantietips. Waar ga jij naartoe?

1. De Veluwe

Bos, heide, zandvlakten en spectaculaire uitzichten. De Veluwe is het op een na grootste natuurgebied van Nederland. En zoveel natuur doet gewoon wat met je. Bezoek het Nationale Park De Hoge Veluwe en spot tussen de bomen de Big Five: het edelhert, het damhert, de ree, het wildzwijn en de moeflon (wild schaap met gekrulde horens). Of ga op zoek naar de Veluwse Small Five: de vos, de das, de boommarter, de bosuil en de raaf. Leuk voor avontuurlijke kids.

2. Historisch Arnhem

Als hoofdstad van Gelderland, heeft Arnhem een rijke geschiedenis. En die zie je terug in de straten van de stad. Snuif de historie en cultuur op, bezoek de Eusebiuskerk of ontdek het Nederlands Openluchtmuseum. Hier ga je letterlijk terug in de tijd. Arnhem, van alles te beleven!

3. Veelzijdig Texel

Het Waddeneiland Texel heeft alles voor een fijne vakantie. Van parelwitte stranden (ja, die heeft Nederland!) tot pittoreske dorpjes. Of maak een boottochtje vanuit Oudeschild naar de zandbanken rondom Texel om zeehonden te spotten of wandel door de Slufter, een bijzonder natuurgebied. Knuffel schapen op een boerderij, bezoek een Texelse bierbrouwerij, loop hard langs de kust en ga maar door. Er is genoeg te doen in Texel.

4. Het zilte Zeeland

‘Hier aan de kust, de Zeeuwse kust!’ Het is niet voor niets dat BLØF zingt over de stranden van Zeeland, want het zijn de mooiste en schoonste van Nederland. Zo is het gouden zandstrand van Oostkapelle het allermooiste strand van Nederland en Domburg de oudste badplaats van Zeeland. Tel daarbij de prachtige duinen en je hebt een fantastische plek om lekker op vakantie te gaan.

5. Veelzijdig Middelburg

Maar ook in Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, vier je je vakantie goed. Want de stad heeft niet alleen heel veel historische en monumentale bezienswaardigheden, maar ook heerlijke restaurants en mooie winkels. En vergeet ook niet de typische Zeeuwse marktjes, de rondvaart en paard en wagen-tripjes. Een must-do is het beklimmen van de ‘Lange Jan’, de toren van de Abdij. Na 207 treden heb je een prachtig uitzicht over de stad. Hier kun je wel een aantal dagen vullen, perfect vanuit een camping, bed & breakfest of appartementje.

Deel deze slimme tips met je vrienden