Trek je wandelschoenen aan!


Zeeland heeft prachtige natuur in overvloed. Ga erop uit en beleef Zeeland te voet! Er valt genoeg te ontdekken. Gerda Spaander van wandeltijdschrift De Reiziger, tijdschrift van Rover, reizigersorganisatie voor het openbaar vervoer heeft drie wandelingen samengesteld. Trek je jas aan en geniet van de Zeeuwse winter!

Gerda Spaander: “Zelf wandel ik al jaren en voor De Reiziger combineer ik het schrijven met wandelen. Ik hou erg van onverharde paden, die zitten dan ook altijd in wandelingen die ik samenstel. In Zeeland vind je die vooral langs de dijken. Prachtige routes!"


Originele routes

“Wandelaars moeten de wandeling niet zelf kunnen verzinnen. Ik wil ze nieuwe plekken laten ontdekken en er mijn eigen draai aan geven. In de Wandelgids staan 3 wandelingen door Zeeland van gemiddeld 20 kilometer. Het is altijd mogelijk om de route te verkorten door onderweg de bus te nemen.”


Van A naar B

“De routes moeten altijd makkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Bij het begin- en eindpunt van elke wandeling moet een bushalte of treinstation in de buurt zijn. Het grote voordeel van er met het ov op uit gaan is dat je van punt A naar punt B kunt wandelen. In de gids geven we specifieke informatie over de buslijnen zodat wandelaars dit niet zelf hoeven uit te zoeken. Wel raden we aan om op de dag zelf naar de actuele informatie te kijken.”

Top 3 Zeeland

1. De Staats-Spaanse linies zijn dijken die door het midden van het land lopen. Je hebt bij deze wandeling een prachtig uitzicht. En het leuke is dat als je bij de grens met België komt, er een enorm verschil in het landschap zit. Leuk om te zien!


2. De wandeling op Walcheren is de zwaarste met verschillende stukken onverharde paden. Een leuk element is als je met een trekpontje naar de overkant van de oever moet komen.


3. Bij wandeling nummer 3 ontdek je het gebied Zuid-Beveland. En met de opkomst en ondergang van het tramnet is hier een bijzondere geschiedenis over het openbaar vervoer. Een uitstapje met de museumlijn is dan ook de moeite waard.

Ga erop uit!

Kies een wandelroute, maak gebruik van het openbaar vervoer en ontdek Zeeland te voet. Heb je interesse in de wandelgids? Kijk dan op de website van Rover.

Ter ere van het 40-jarige bestaan van wandeltijdschrift De Reiziger is de Wandelgids Op Verkenning – 40 wandelingen met het Openbaar Vervoer uitgegeven.

Deel deze pagina