Even volhouden!

Dit jaar is alweer een eindje op weg. En? Hoe gaat het? Helaas zijn bij veel mensen de goede voornemens eind januari de deur alweer uit. Best jammer, toch? Dus helpen we je een klein beetje. Dit is het moment om nog even door te zetten. Dus, ter inspiratie, hier nog de top 3 voor 2019. Go for it!

Afvallen

Deze staat standaard op het lijstje. We willen kilo’s kwijtraken! Want hoe ouder je wordt, hoe makkelijker er wat aan komt. Vaak gecombineerd met de wens om gezonder te eten en meer te gaan sporten. Logisch. En nog steeds een goed voornemen natuurlijk. De belangrijkste tips: pak het in kleine stappen aan en zorg voor een realistische leefstijl die je de rest van je leven vol zou kunnen houden. Check ook even deze tips om teleurstellingen te voorkomen!

Ontspanning

Stress en drukte nemen zeker de laatste jaren alleen maar toe. Niet voor niets hoor je steeds meer over burn-outs, ook bij jongeren. Volgens ING wil 80 procent van de Nederlanders zich dit jaar ‘minder druk maken’. Dat begint met zorgen voor minder prikkels. Dus misschien maar 3 x per dag je e-mail en sociale media checken in plaats van de hele dag door? Kijk ook eens gewoon 10 minuten uit het raam (van de bus). Komen je hersens even tot rust. Beetje hulp nodig? Gebruik Headspace!

Sparen

Een reservepotje voor lastiger tijden geeft rust. Dan is het slim om een beetje te sparen. Bij veel mensen staat het dan ook op het lijstje voornemens. Sommigen willen nu eindelijk eens dat mooie bankstel kopen of die fijne auto. Ook dat is natuurlijk een prima spaardoel. Het is sowieso verstandig om een duidelijk en haalbaar spaarplan op te stellen. Veel mensen nemen daarin alle uitgaven mee, voor een helder overzicht. Daarin past naast sparen ook bésparen. Dan gaat het dubbel hard! Lees ook even wat deze geldadviseur zegt.

Deel deze slimme tips met je vrienden